Dejlige sommerdrikke

Frisklavede drinks hører sommeren til. Med de rigtige ingredienser og opskrifter er det både nemt og sjovt at lave sine egne herlige cocktails og sommerdrinks, med eller uden alkohol. Har du mod på det, så kan du lave din egen frugtsaft som du kan drikke alene eller bruge som ingrediens til en skøn drink.

Isvand med mynte og citronmelisse

Frisk mynte  Citronmelisse  isterninger
Tag en kande vand og smid nogle isterninger i. Pluk en håndfuld frisk mynte og citronmelisse og put i. Denne drik er superlækker i sommervarmen og bedst når den trækker lidt i køleskab. Både mynte og citronmelisse er nemme at have stående i haven. Dog skal man være opmærksom da de breder sig med lynets hast!

Sangria

1 citron, 1 lime, 1 appelsin  3 spsk. sukker  Halv flaske tør rødvin  7 tsk. cognac eller brandy  en kvart liter 7UP el. sprite  Isterninger • Æbler eller pærer til pynt
Snit frugterne og læg dem i bunden af en kande med sukkeret. Hæld vin og brandy over og lad den trække en times tid på køl. Tilsæt 7up, isterninger og pynt. En lækkker version af den spanske klassiker, glem alt om sprittede turistversioner, denne kan alle drikke!



Appelsinchampagne

Afkølet appelsinjuice  Champagne/brut
Juice hældes i et højt cocktailglas. Champagne hældes oveni. Der skal samme mængde juice og champagne i glasset.

Mojito

6 cl. god hvid rom  10-15 mynteblade (marokkansk mynte)  4-5 tsk. rørsukker  1/2 økologisk lime i både Danskvand  Knust is
Kom mynte, rørsukker og limebåde i et højt glas og knus ingredienserne grundigt. Tilsæt rom og rør rundt. Kom nu is i og top op med danskvand. Pynt med en limeskive og sæt et sugerøri glasset. Mange af de mojito’s man får serveret rundt omkring er alt for sprittede, så hold igen med rommen. Pas også på med mynten der får i forskellige styrker, den man dyrker selv har det med at være kraftigere end supermarkedets. Opskriften er til 1 glas.

Nem smoothie

1 l. vanilleyoghurt  300-400 g. bær  evt. knust is og honning
Blend yoghurt og bær, vil man have smoothien sødere kan man tilsætte honning efter smag. Skal det være endnu nemmere kan man bruge frosne bær, de fås i forskellige blandinger i supermarkedet. Igen kan man tilsætte honning hvisman vil have den sødere. Her er til 4-6 glas.

Ribssaft

1 kg bær (helst lidt mere)  350 g. sukker pr. liter siet saft  2 dl. vand  1/2 tsk. flydende atamon
Kog ribs med 2 dl. vand ved svag varme. Når ribsene er knækkede og saften begynder at løbe ud, skal bærene hænge til afdrypning så kun saften er siet fra. Vej saften før den koges op igen, tilsæt sukkeret og bring i kog igen, tilsæt så flydende atamon. Vær nøjagtig med mængden af sukker, kommer man for meget i bliver det bare en sukkermasse. Atamonen gør at saften kan holde sig længere, uden atamon kan ribssaften holde sig i højst et par dage i køleskab.

Piña Colada

4 cl god hvid rom • 6 cl kokoscreme • en god håndfuld isterninger • Ananasjuice 
Blend rom, kokoscreme og isterninger. Hæld det i et cocktailglas og top op med ananasjuice, Rør godt rundt så juicen bliver fordelt. Kender du glassets størelse kan du selvfølgelig lade ananasjuice blende med. Mums, denne lækre cocktail er superlækker, oprindelig kommer den fra Puerto Rico, men der er vist næppen bar i hele verden med respekt for sig selv der ikke kan lave den.



Hjemmelavet frugtchampagne

1 flaske brut eller cava  Koncentreret frugtsaft
Bland den afkølede saft med cava/brut. Det smager bedst hvis frugtsaften er hjemmelavet, f.eks. af æble, jordbær eller hyldeblomst. Serveres i et champagneglas, gerne afkølet. Supernemt, den smger selvfølgelig bedst hvis man laver sin egen frugtsaft.

Ananas surprise

3 dl. god hvid rom  1,5 dl. ananasjuice  1,5 dl. Rose’s lime  4-5 tsk. sukker  knust is
Ingredienserne, undtagen is, røres sammen. Kom den knuste is i små cocktailglas og hæld blandingen over. Pynt evt. med ananasskive. Denne opskrift er til seks personer.

Margarita med blodappelsin (6 pers.)

1/2 liter saft presset af blodappelsiner  Saften af 6 lime  Ca. 2 dl. cointreau  Ca. 3 1/2 dl. tequila  Salt
Bland appelsinsaft, lime saft, cointreau og tequila i en shaker. Køl det ned i minimum en halv time. Fugt en halv cm af det øverste af ydersiden på glassene (martiniglas), med lidt appelsinsaft og dyp dem i salt. Put is i shakeren og ryst blandingen godt, hæld over i glassene der evt. kan pyntes med en limeskive eller andet. En perfekt velkomstdrink.

Sex on the Beach

4 cl vodka  2 cl ferskenlikør  5 cl appelsinjuice  5 cl tranebærjuice
Ingredienserne hældes op i et højt glas, rør rundt. Tilsæt isterninger og sugerør…herligt!

Cold Duck

Sprite  Hvidvin  Limeskive
Bland en halv del kold sprite med en halv del kold hvidvin i et afkølet vinglas. Pynt med en skive lime. Også denne er meget nem at lave, dejlig i sommervarmen.

Caipirinha

3 limefrugt  4 spsk. sukker  20-22 knuste isterninger  24 cl. god vodka
Skær lime i små stykker og mos den herefter sammen med sukkeret. Saften hældes i små cocktailgla hvorefter knust is puttes i. Vodka hældes over. Rør rundt og servér. Her er til 6 glas.

Melon Slush

1 melon  Saft fra 2-3 lime  ca. 1 dl. rørsukker (alm. sukker kan bruges)  Seven up, Faxe Kondi eller sprite
Skær melon i mindre stykker og frys det ned. Når slushen skal laves tager du melonen ud af fryseren og blander den i en køkkenmaskine/blender. pres saften fra lime i og tilsæt sukker. Når alt er blendet hældes sodavand i til slushen får den konsistens du ønsker. Du kan evt. smage til og tilsætte sukkeret efterhånden da der også er sødme i sodavandene. Drikkes bedst med sugerør! Denne slush er perfekt med en sjat god lys rom, men virker også perfekt kølende alkoholfri.