Forkultivering af tomater – vi er i gang

Forkultivering af tomater – vi er i gang

Det er ikke for tidligt at forkultivere tomatplanter. Vi såede de første frø for en uges tid siden, og de første spirer er allerede dukket op.

Så i en potte, der sættes et lyst sted. Du kan med fordel købe et af de små drivhuse, hvor du kan sætte top på (koster en ti’er).  Det er optimalt, hvis der er køligt om natten (ca. 15° C) og lunt/varmt om dagen, over 20° C under forkultveringen. Der skal naturligvis vandes undervejs, og du kan potte om efterhånden som planten liver større. Du kan også vælge en lidt større potte til at starte med således, at du kun skal skifte potte få gange undervejs og dermed forstyrrer planten minimalt.

Når det er varmt nok i vejret kan du sætte tomatplanterne ud. Vi har dem både i drivhus, hvor de står i plantesække og på solrige beskyttede steder udendørs i potter.

Tomatplanterne skal vandes og gødes regelmæssigt. Bruger du drivhus, så pas på med varmen. Lad eventuelt døre og vinduer stå åbne, da tomatplanter nemt kan få for meget varme.  Undervejs kan du nippe sideskuddene af for at undgå et vildnis; tomatplanter vokser hurtigt!

Selv synes jeg, at det er helt fantastisk at se planten give skønne frugter. Men husk nu at lade dem sidde så længe som muligt. Det er bl.a. det, der gør forskellen på en købetomat og dine egne, der bliver plukket, når de er modne.Your email address will not be published. Required fields are marked *