Kartofler til grillmaden

Måske danskernes nationalspise om sommeren. Der er nu heller ikke meget, der slår nyopgravede danske kartofler. De fås i flere varianter, og man finder hurtigt sin egen favorit, der helt sikkert vil være fremragende tilbehør til grillmaden.

Græske Kartofler

Kartofler • Løg, gerne rødløg • Hvidløg • Oliven • Masser af friske krydderurter • Citronsaft • God olivenolie
Kartofler er også supergodt tilbehør. Smid f.eks. kartofler i skiver ned i en foliebakke der er penslet med olie i bunden. Bland store løg- og hvidløgsstykker i. Oliven og friske krydderurter er også super. Krydr med salt og peber og pres citronsaft udover. Når der er 10-15 minutter tilbage lægger man store stykker god feta i. 60-70 minutter, alt efter kartoflernes størrelse, og du har nogle dejlige kartofler.

Kartofler med pesto

Kartofler • Pesto • God olivenolie
Den supernemme er skivede kartofler i en foliebakke. De skal have ca. 60-70 minutter på grillen, vendes ofte, sørg for der hele tiden er lidt olie så de ikke tørrer ud. Bland med en god pesto når der er ca.10 minutter tilbage. Pesto kan købes færdiglavet, men kan selvfølgelig også laves selv. Her moser man frisk basilikum eller andre krydderurter, hvidløg, olie og pinjekerner.



Bagte Kartofler

Bagte kartofler kan også laves på grillen, pensel dem med lidt olie og pak dem ind i folie. Giv dem indirekte varme i ca. 1 time. Køb noget græsk yoghurt og bland det med presset hvidløg, salt, peber og evt. dild eller purløg.

Kartofler i sølvpapir

Små nye kartofler • Rødløg • Frisk rosmarin • God havsalt • Smør eller olivenolie
Små nye kartofler vaskes og lægges på sølvpapir med et par rødløg i både og nogle kviste frisk rosmarin. Dysses godt med god havsalt. Husk at komme lidt olivenolie eller smør i bunden af sølvpapiret og også gerne over kartoflerne. Grilles over indirekte varme i 45-60 minutter.

Kartofler med bacon & persille

Små nye kartofler • Masser af persille • Bacon • God havsalt
Små rensede kartofler koges med skræl og en lille håndfuld salt. Hæld lidt olie i en foliebakke og vend dem med bacon og persille til baconen er færdig.

 

Kartofler med bacon & feta

Små kartofler • Bacon • En god feta • Olivenolie • Havsalt
Små rensede kartofler lægges i en foliebakke sammen med en god olivenolie og havsalt. Grilles over indirekte varme en times tid. Ti minutter før de er færdige tilføjes bacon og feta. Rør ofte til bacon og feta er færdig.

Klassiske flødekartofler

Kartofler • Mornaysauce • Fløde eller mælk • Evt. hvidløg • Salt og peber
Skær de skrællede kartofler i skiver og læg dem i et fad. Hæld Mornaysauce over og spæd til med fløde eller mælk. Efter smag presses hvidløg udover. Krydr med salt og peber. Dæk fadet med smelteost. Kartoflerne skal have en times tid på grillen. Husk låget.

Grillede kartofler

Store bagekartofler • Godt med olivenolie og god groft salt
Disse gode og sprøde kartofler minder lidt om pommes frites, men er noget større. Skræl kartoflerne og del den i fire stykker. Vend dem i masser af olivenolie og salt og grill dem over indirekte varme i ca. 1 time. Vend kartoflerne i olivenolie ca. hvert kvarter.