Kylling i karry med kartofler og kokosmælk

Kylling i karry med kartofler og kokosmælk

Første gang jeg besøgte Beijing fik jeg en dejlig karryret med kartofler. Det var dengang nyt for mig, at man brugte kartofler i det asiatiske køkken, men det understreger blot, at køkkenet er alsidigt og hvert land og hver region har sine egne retter.

Jeg er siden blevet en hel del klogere på det asiatiske køkken, hvor jeg bl.a. har deltaget i en del madlavningskurser på mine rejser.

Den skønne karryret med kylling og kartofler som jeg fik i Beijing laver jeg af og til herhjemme. Nedenstående er dog i en rigtig lækker fusion med det sydligere asiatiske køkken, hvor kokosmælk er meget brugt.

Du skal bruge

• 3-4 overlår af kylling
• 6-8 mellemstore kartofler
• 1 stort løg skåret i både
• 4 fed hakkede hvidløg
• 1 spsk finthakket ingefær
• 1 spsk mild karrypulver (mere hvis du lyster)
• 1 stang citrongræs i tynde skiver
• 1 dåse kokosmælk 400 ml
• 100 g bambusskud
• 1 spsk risvin eller tør sherry (kan udelades)

Skræl kartoflerne og skær dem i lige store stykker. Varm olie i en sauterpande (en gryde kan selvfølgelig også bruges) og steg kartoflerne til de har en hård overflade. Tag skindet af kyllingen. Kom eventuelt lidt mere olie i panden og kom kylling og karrypulver i. Rør rundt, mens karryen brænder af. Tag kyllingen op og tilsæt løg, hvidløg, ingefær og citrongræs. steg et par minutter før du kommer kyllingen i sauterpanden igen og tilsætter kartofler og kokosmælk.

Lad retten simre i ca. 35 minutter før du tilsætter bambusskud og risvin. Lad retten simre 10 minutter mere. Smag til med salt og peber. Serveres med kogte ris.



Your email address will not be published. Required fields are marked *