Marmelade med rabarber, kanel og vanilje

Marmelade med rabarber, kanel og vanilje

Der er ikke noget som at bruge sine egne råvarer. Rabarber kommer tidligt og her i haven kan vi ikke få nok af de syrlige stængler, der er så nemme at arbejde med.

Denne marmelade laver vi hvert år og i al beskedenhed, så får vi masser af ros for den pragtfulde smag af sommer og de eksotiske krydderier, som vi selv har hentet hjem fra Indien og Sri Lanka.

Du skal bruge

• 500 g rabarber i små stykker
• 500 g sukker – sæt to kopper sukker til side
• 2 stænger vanilje
• 2 kanelstænger
• 2 tsk. melatinpulver (rød)

Kog rabarber og sukker med lidt vand (ca. 1 spsk.) og kanelstængerne. Bland den ene kop sukker med meltainpulver og den anden kop med vaniljestangen.

Når konsistensen på rabarberen er tilfredsstillende – nogle vil have den kogt helt ud, andre kan godt lide, at der er små stykker rabarber – tilsætter du koppen med sukker og vaniljestang og tager gryden af blusset.

Når sukkeret er kogt ud (smeltet), rører du koppen med sukker og melatinpulver i. Sørg for at sukkeret smelter. Du kan variere antallet af kanel- og vaniljestænger som det passer dig.

Herligheden er færdig og klar til at blive hældt på nyskoldede atamonskyllede glas. Alt efter smag kan du lade kanel- og vaniljestænger blive i glassene.



Your email address will not be published. Required fields are marked *