Salater til grillmaden

Salater findes i utallige varianter. I princippet kan man bare smide alle ens favoritgrøntsager i en skål, men her får du lidt inspiration:

Nordafrikansk inspireret bulgursalat

2 dl. bulgur • 2 aubergine • Frisk spinat • Ristede sesamfrø
Kog bulgur efter anvisning på posen. Skær auberginen i skiver og pensl dem med oliveolie. Krydr dem med salt, peber og spidskommen. Grill auberginerne til de er blevet bløde. Rist sesamfrø. Skær aubergine i mindre stykker og bland dem med bulgu, sesamfrø og skyllede spinatblade.

Middelhavsmix

4-6 solmodne tomater • god fetaost • Basilikum • 3-4 fed hvidløg • Sorte oliven • Citronsaft
Super lækkert tilbehør der er en af mine favoritter. Skyl tomaterne og skær dem over i halve. grill dem ca. 30 minutter sammen med de pillede hvidløg. Anret tomaterne på en tallerken med bunden nedad, krydr med god havsalt og dryp lidt citronsaft ud over. Stykker af feta lægges oven på og til sidst drysses med det grillede hvidløg, oliven og basilikum. Yummy!

Klassisk græsk salat

Agurk • Solmodne tomater • Rødløg • Oliven • En god feta
Skær tomaterne i skiver og læg dem i bunden af en salatskål. Skær agurken i uregelmæssige stykker og læg dem oven på tomaterne. Skær rødløg i ringe og læg dem på agurkeskiverne. Lidt oliven og en god feta på toppen. Undgå supermarkedets feta i tern, de smager lidt ligesom det de er pakket ind i. Salaten overhældes med en god olie/eddikedressing (se længere nede).



Ruccola salat

Ruccolasalat • Cherrytomater • Pinjekerner • Mozzarella • Citronsaft
En sprød salat er ruccola, lidt cherrytomater, letvarmede pinjekerner og mozarella. Kom evt. med lidt citronsaft udover. Enkelt men godt!

Salat med kikærter og peberfrugt

1 dåse kikærter • 1 rødløg • 1 rød peberfrugt • 1 gul peberfrugt • 1 dl. hakket persille • 4-5 spsk. olivenolie • saften fra 1/2 citron • tørret oregano
Bland olie, citronsaft og oregano i en salatskål. Hak peberfrugt i små tern og kom dem i skålen sammen med kikærter og hakket rødløg. Vend ingredienserne i skålen stil den i køleskabet et par timer, rør persille i inden servering. Har man frisk oregano kan en god håndfuld drysses over.

Italiensk salat

3-4 solmodne tomater i skiver • Mozzarella • Frisk basilikum
solmodne tomater i skiver, mozzarella og frisk basilikum. Basilikum kan man købe hos grønthandleren, plant dem ud og sæt dem lunt. Vand ofte og du har frisk basilikum hele sommeren.

Marrokansk cous-cous salat

1 dl. cous cous • 2-3 somodne tomater • 1 rødløg • spæde spinatblade • et par mynteblade • sorte oliven • evt. lidt citronsaft
Opvarm 2 dl. vand i en kasserolle. Når vandet koger slukkes for varmen og cous-cous hældes i. Lad det stå i 5 minutter. Hæld blandingen i en salatskål og køl af. Kom tomat, spæde salatblade, mynteblade, oliven og rødløg i. Dryp med citronsaft.

Grøn salat

Den klassiske grønne salat er jo næsten en dansk nationalspise, den består som regel af almindelig hovedsalat, agurk, tomat, men i princippet kan man jo bare smide det i salatskålen man nu har lyst til.
Sådan en salat kan lige tunes med en god olie/eddikedressing. Her kan man også blande efter smag, men her er noget godt:

Olie, eddike, 3-4 fed presset hvidløg, frisk rosmarin eller anden krydderurt. Olie, eddike, 3-4 fed hvidløg, Hakket chili efter smag, frisk koriander, friske karryblade. Evt. Ingefær og et skvat soya. Olie, eddike, lidt Balsamico (rød), masser af presset hvidløg, frisk timian, oregano og rosmarin. Evt. lidt citronsaft.

Salat med broccoli og små kartofler

1 broccoli • 1 bakke små nye kartofler • 1 rødløg • en god håndfuld hakkede mandler
Broccolien deles i små buketter og blancheres et minuts tid. Kartoflerne koges og køler af. Rødløget skæres i ringe. Bland alle ingredienserne i en salat skål. Lav nu en dressing af 3 spsk. balsamico eddike, 2 spsk. akaciehonning og en halv spsk. god olivenolie. Rør dressingen sammen og bland den med salaten.



Små kartofler med bacon, radiser, asparges og rød pesto

Små nye kartofler • Radiser • Asparges • 1 pk. bacon • Rød pesto • salatblanding eller ruccola • Frisk basilikum
Kartoflerne koges med skrællen på og køler lidt af. Rist bacon og lad det dryppe af på køkkenrulle. Blancher asparges i ca. to minutter. Køles af. Bland kartofler og asparges med pesto, radiser, bacon, salat og basilikum. Krydres med en god havsalt.

Pastasalat med cherrytomater, sprød bacon og balsamicodresing

Pastapenne • cherrytomater • Bacon • spæde spinatblade eller salatmix • rød balsamico • tørret oregano
Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad det køle af. Tilsæt evt. lidt olie til kogningen så pastaen ikke klistrer. Skær bacon i 1 cm lange stykker og steg dem sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær cherrytomater i halve og vend dem i en dressing af 1 spsk. balsamico og tørret oregano. Kom tomater, bacon og salat i skålen med pasta, bland salaten godt. Prøv også at skær en squash eller to i tynde skiver og grill dem inden du kommer i pastasalaten. Det smger bare godt!